تعریف ساب سنگ
ساب سنگ یا در اصطلاح عامیانه همان سنگسابی که جزئی از خدمات کفسابی می باشد و به منظور رفع ایرادات و ناهمواری های سنگ و همچنین از بین بردن جرم و کثیفی های سطح سنگ انجام می شود.
برای انجام این عملیات از دستگاه های کفسابی و لقمه سنگ های مخصوص این کار استفاده می شود که طی آن 2 الی 4 میلی متر از سطح سنگ را می سابند تا پستی و بلندی های سنگ کاملا برطرف شود و به بالاترین سطح زیبایی و درخشندگی برسد.
ساب سنگ تنها بر روی انواع سنگ ها مانند گرانیت، مرمریت، دهبید، تراورتن و … قابل اجرا می باشد در حالی که عملیات کفسابی برای تمامی مصالح به کار رفته در کف اعم از بتن، موزاییک، چوب و سایر کفپوش ها امکان پذیر است.
ساب سنگ باید توسط متخصصین و افراد ماهر انجام شود، زیرا این سنگ ها از حساسیت بسیار زیادی برخوردار هستند و کوچکترین اشتباه باعث آسیب دیدن جدی سنگ می شود و هزینه های زیادی را باید متحمل شد.
مزایای ساب سنگ
- در هنگام انجام عملیات سنگسابی از بتونه های رزینی مخصوص برای پر کردن درزها و شکاف هایی که در سطح سنگ وجود دارد استفاده می شود تا مانع از نفوذ جرم و آلودگی ها به عمق سنگ شوند.
- در بعضی از مواقع سنگ کف ساختمان دچار پستی و بلندی می شود که ممکن است به دلیل نشست خفیف ساختمان و یا عدم دقت کافی سنگ کار در هنگام اجرای کفسازی باشد. در این زمان ساب سنگ بهترین راه حل برای برطرف کردن این مشکل می باشد که سطح کف را کاملا صاف و یکدست می کند.
- ساب سنگ باعث افزایش کیفیت سنگ و عمر مفید آن می شود که تا مدت ها نیازی به پرداخت هزینه بابت تعویض و یا ترمیم سنگ نخواهید شد و علاوه بر آن سطح سنگ را بسیار درخشان می کند و زیبایی خاصی به آن می بخشد.
نکات مهم اجرایی برای ساب سنگ
بررسی عمق خراشیدگی قبل از ساب سنگ
قبل از آغاز عملیات ساب سنگ، کفساب باید عمق خراشیدگی های روی سنگ را بررسی کند، زیرا ممکن است با گذشت زمان سنگ آسیب هایی دیده باشد که آثار شکستگی و حفره بر روی سنگ مشخص شود. در صورتی که این حفره و یا شیارها در حدود 1 تا 3 میلی متر باشد باید قبل از سنگسابی آن ها را ترمیم کرد و دیگر به ساب زدن سنگ با عمق زیاد به منظور یکدست شدن سنگ نیازی نیست و می توان با برداشتن لایه نازکتری به صاف و هموار شدن سنگ دست یافت.
یکدست شدن ارتفاع لبه ها
در پایان عملیات سنگسابی، لبه سنگ ها باید کاملا در یک سطح قرار بگیرند و حتی کوچکترین اختلاف سطح نیز بین سنگ های کف وجود نداشته باشد زیرا علاوه بر نداشتن زیبایی ظاهری باعث انعکاس نور از سنگ در جهات مختلف می شود و در نهایت شفافیت خوبی را از خود نشان نخواهد داد.
جمع آوری پساب در حین عملیات ساب سنگ
در هنگام سنگسابی باید توجه داشت که پساب های موجود در محل برای مدت طولانی روی سنگ باقی نمانند، زیرا کم کم سفت و خشک شده و به سختی از روی سنگ پاک می شوند.